Merhaba Bilginomist

Merhaba,

Çoğunuzun bildiği üzere, uzun yıllardır ABD merkezli CYDEO adlı yazılım eğitimi firmasını yönetiyorum.

CYDEO çatısı altında başta ABD olmak üzere farklı ülkelerden binlerce başarılı yazılımcı yetiştirdik. Bu yazılımcılar şu anda Google, Amazon, Apple, Intel, Sony, vb. yüzlerce bilindik şirkette görev yapıyorlar. Oldukça da iyi şarlarda çalıştıklarını söyleyebilirim.

Uzun bir süredir sosyal medya hesaplarımdan ulaşan takipçilerim bana “Biz de yazılım öğrenmek istiyoruz ama İngilizce bilmiyoruz. Türkçe yazılım eğitimi yok mu?” yönünde serzenişlerde bulunuyorlardı. Gelen yoğun ve haklı talepler bizi bu doğrultuda çalışmaya mecbur etti.

Açıkçası bunu biraz da “ana vatan” saydığım coğrafyaların insanlarına vefa borcumu ödemek gibi gördüğümü de söyleyebilirim.
Neden sonra çalışmalarımızı tamamlamayı başardık. Ekibim ile ben bugün, uzmanlık ve emek gerektiren bu projenin ilk aşamasını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkçe yazılım eğitimleri verecek platformumuzun adını Bilginomist koyduk. Bu platform sayesinde artık kendi dilimizde yazılım öğretmeye hazırız.
İşe öncelikle yazılım mühendisliğinin temeli olarak kabul edilen Java dilini öğreterek başlayacağız. Şirketimize özel eğitim yöntemimiz sayesinde yazılım/kodlama alanında hiçbir birikimi olmayanlar bile Java’yı başarıyla öğrenebilecekler.

Bilginomist platformuna gösterilecek ilgiye bağlı olarak, yakın bir gelecekte yazılımın Siber Güvenlik, Yapay Zeka vb. alanlarında da eğitimler vermeyi planlıyoruz.

Türkçe konuşulan coğrafyaların insanlarının yeni dijital dünyada pozisyon alabilmesi için mutlaka yazılım öğrenmeleri gerekiyor. Bunu kendisine misyon edinen Bilginomist öğrencilerine anadilimizde, kaliteli ve kolay erişilebilir bir eğitim sunmayı hedefliyor. Bunun için de kurs ücretimizi yazılım eğitimi piyasasının çok ama çok altında tuttuk.
Eğitim sistemimiz, haftada dört gün, dörder saatlik canlı derslerden oluşuyor. Bu dersler, tamamen Türkçe ve alanında uzman hocalar tarafından veriliyor. Bu hocaların yetiştirdiği öğrenciler an itibariyle dünyanın sayılı şirketlerinde çalışıyorlar. Türkçe dilinde eğittiğimiz öğrencilerimizin de yakın bir gelecekte çok önemli şirketlerin vaz geçilmez elemanları haline geleceğine inancımız tam.
Yaşınız, eğitim düzeyiniz veya nerede yaşadığınız hiç önemli değil. İnternete bağlı bir bilgisayarınız varsa ve siz gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız potansiyel birer Bilginomist öğrencisisiniz demektir.

Öğrencilerimize “işinizi, gücünüzü, okulunuzu, eğitiminizi, ilgilendiğiniz ne varsa onu bırakıp gelin” de demiyoruz. Sizden sınırlı bir süre için bunlardan arta kalan ve belki de önemli bölümü boşa geçen zamanlarınızı istiyoruz.

İlk aşaması 4 ve ikinci aşaması 8 ay sürecek bu süre sonunda kursiyerlerimizi yetkin birer “java developer” olarak mezun etmeyi planlıyoruz.

“Bilek Ekonomisinden Bilgi Ekonomisine” diyerek çıktığımız bu yolculukta, öğrencilerimizin bizimle birlikte atacağı adımlar onlara yeni dijital dünyanın kapılarını aralayacak.

Hayatınızda yaşayacağınız olumlu değişikliklerin ardından yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda “Blginomist ile tanışmakla ne iyi etmişim” diye düşünüp, bize teşekkür edeceksiniz.

Tıpkı yıllar boyu yetiştirdiğimiz binlerce mezunumuzun yaptığı gibi.

Kuzzat Altay
CEO
Bilek Ekonomisinden
Bilgi Ekonomisine

Yapay Zeka – Yazılım Mühendisliği ilişkisi

Teknolojinin hızlı ilerlemesi, öncelikli olarak yazılım mühendisliği alanını etkiliyor. Yapay Zeka (AI) ve Üretken Yapay Zeka (GenAI) gibi yenilikler, sektör için yeni fırsatların yanı sıra yeni zorlukları da beraberinde getiriyor. …

İnsanlık Tarihine Yapay Zeka Formatı

Yapay zeka, İngilizce’deki karşılığıyla Artificial Intelligence (AI), son yıllarda teknoloji dünyasında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan müşteri hizmetlerine kadar her alanda potansiyelini artırarak, gelecekteki yaşamımızı…